Susanna Pirttiaho - Parempi vaikuttaa kuin valittaa

Savon suvessa

Suomen suvi on antanut parastaan! Koronakesien jälkeen on viimein päästy nauttimaan monipuolisista kesätapahtumista. Savon suunnalla tapahtumakesä on ollut vilkas.

Jaa tämä kirjoitus somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Suomen suvi on antanut parastaan! Koronakesien jälkeen on viimein päästy nauttimaan monipuolisista kesätapahtumista. Savon suunnalla tapahtumakesä on ollut vilkas. Farmari, musiikkijuhlat ja Päämajasymposium Mikkelissä, oopperajuhlat Savonlinnassa ja Big Wheels Pieksämäellä ovat keränneet ja keräävät kesävieraita läheltä ja kaukaa. Myös pienempien paikkakuntien perinteiset tapahtumat, kuten Sulkavan soudut, Salmelan taidekesä ja Kangasniemen musiikkiviikot, ovat ylittäneet jälleen valtakunnallisen uutiskynnyksen. Kesätapahtumia kiertäessä on voinut nauttia iloisesta ihmisvilinästä ja olla hyvillään siitä, että väenpaljous on tuonut maakuntaan kaivattuja lisäeuroja.

Vaikka kesää on vielä jäljellä, saapuu syksykin aikanaan. Lomalaisten lähdettyä hiljenee moni savolainen kylänraitti. Ihmisten ja yritysten on kuitenkin elettävä talven yli. Elämää ja elinvoimaa olisi saatava entistä enemmän myös talvikuukausiin. Me ympärivuotiset asukkaat osaamme arvostaa kotiseutujamme, mutta kuinka houkutella alueelle lisää uusia asukkaita ja yrityksiä? Kysymykseen on etsitty jo pitkään vastauksia sekä paikallisesti että alueellisesti. Työtä on sinnikkäästi jatkettava.  

Lisäksi Itä-Suomi tarvitsee muuttuneessa maailmantilanteessa tukipakettinsa. Kuten oopperajuhlilla mukana ollut eduskunnan puhemies Matti Vanhanen totesi (Itä-Savo 17.7.22): Koko Suomen pitää ymmärtää se, että Ukrainan sodan vuoksi Itä-Suomi ottaa nyt kovimmat taloudelliset iskut vastaan. Nuo iskut edellyttävät valtion taholta torjuntatoimia ja meiltä itäsuomalaisilta uusia ideoita ja uskoa tulevaisuuteen.    

Muita artikkeleita

Ajankohtaista

Toimivat peruspalvelut ovat elinehto

Kangasniemen Keskustanaiset ja kunnallisjärjestö ottivat mielipidekirjoituksessaan kantaa Eloisan palvelustrategiaan. Mielipide on julkaistu heinäkuussa Kangasniemen kunnallislehdessä, Pieksämäen Lehdessä ja Länsi-Savossa.

Lue lisää »
Ajankohtaista

Tuulivoimasta elinvoimaa

Puheenvuoroni Kangasniemen kunnanvaltuuston kokouksessa 12.6.2023.

Kokouksessa päätettiin Huuhtimäen alueen tuulivoimarakentamiseen liittyvästä kaava-aloitteesta.

Lue lisää »