Susanna Pirttiaho - Parempi vaikuttaa kuin valittaa

Kompassi kuntoon!

Etelä-Savon tulee löytää yhteinen tahtotila tulevaisuuden suhteen. Itse kyllä osaamme menestyksemme rakentaa, kun niin päätämme.

Jaa tämä kirjoitus somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pieksämäellä pidettiin 9.9.2022 vaikuttajafoorumi Savo nousuun. Monen asiantuntijan voimin pohdittiin erityisesti Etelä-Savon menestystekijöitä ja tulevaisuuden eväitä. Aihe on vakava ja ajankohtainen. Väki vähenee ja ikääntyy ja samalla muun muassa yritystoiminnan edellytykset monin tavoin vaikeutuvat.

Mitään yhtä ainoaa menestysreseptiä ei esitetty eikä sellaista taida ollakaan. Ehkä kuitenkin yksi: yhteinen tavoite ja suunta. Etelä-Savoa ja varsinkin Mikkeliä on yli maakuntarajojen moitittu suunnan kadottamisesta. Savon Sanomien päätoimittaja Seppo Rönkkö (Savon Sanomat 4.9.22) ja viimeksi Muuramen kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki (Länsi-Savo 10.9.22) ovat pyrkineet antamaan neuvoja eteläsavolaisille.

Viimeistään nyt, kun neuvoja satelee niin pohjoisen kuin lännenkin suunnalta, tulisi Etelä-Savossa löytää yhteinen tahtotila. Kriisissä sellainen useimmiten löytyy. Mikä on eteläsavolaisten tahtotila, taistelutahto? Onko meidän odotettava, että asiat kriisiytyvät niin, etteivät ratkaisut ole enää omissa käsissämme? Nyt on ryhdistäydyttävä. Itse kyllä osaamme menestyksemme rakentaa, kun niin päätämme.

Muita artikkeleita

Ajankohtaista

Toimivat peruspalvelut ovat elinehto

Kangasniemen Keskustanaiset ja kunnallisjärjestö ottivat mielipidekirjoituksessaan kantaa Eloisan palvelustrategiaan. Mielipide on julkaistu heinäkuussa Kangasniemen kunnallislehdessä, Pieksämäen Lehdessä ja Länsi-Savossa.

Lue lisää »
Ajankohtaista

Tuulivoimasta elinvoimaa

Puheenvuoroni Kangasniemen kunnanvaltuuston kokouksessa 12.6.2023.

Kokouksessa päätettiin Huuhtimäen alueen tuulivoimarakentamiseen liittyvästä kaava-aloitteesta.

Lue lisää »