Susanna Pirttiaho - Parempi vaikuttaa kuin valittaa

Itä-Suomi ei elä pelkällä mökkeilyllä

Puheeni keskustan puoluekokouksessa Lappeenrannassa 11.6.2022

Jaa tämä kirjoitus somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Keskusta on harjoittanut pitkäjänteistä maa- ja metsätalouspolitiikkaa silloinkin, kun se on muiden puolueiden mielestä ollut epämodernia tai epäilmastoystävällistä. Sama koskee aluepolitiikkaa ja koko maan pitämistä asuttuna.

Korona-aika ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat avanneet kaikkien suomalaisten silmiä oman maan omavaraisuudelle ja koko maan huoltovarmuudelle. Niitä ei kyetä ylläpitämään ilman elinvoimaisia alueita.

Ei Itä-Suomikaan elä pelkällä mökkeilyllä. Itä-Suomen elinvoima edellyttää työpaikkoja, investointeja ja hyviä peruspalveluja. Näitä asioita meidän itäsuomalaisten on edistettävä itse kaikella tarmollamme. Lisäksi Annika Saarikon esille nostama idea erityistalousalueista on arvioitava huolellisesti.

Puheenjohtajamme sanoin: “Koko maa ei voi millään menestyä jos heikommat tai erilaisten rakennemuutosten keskellä olevat alueet putoavat kelkasta.”

Muita artikkeleita

Ajankohtaista

Toimivat peruspalvelut ovat elinehto

Kangasniemen Keskustanaiset ja kunnallisjärjestö ottivat mielipidekirjoituksessaan kantaa Eloisan palvelustrategiaan. Mielipide on julkaistu heinäkuussa Kangasniemen kunnallislehdessä, Pieksämäen Lehdessä ja Länsi-Savossa.

Lue lisää »
Ajankohtaista

Tuulivoimasta elinvoimaa

Puheenvuoroni Kangasniemen kunnanvaltuuston kokouksessa 12.6.2023.

Kokouksessa päätettiin Huuhtimäen alueen tuulivoimarakentamiseen liittyvästä kaava-aloitteesta.

Lue lisää »